Финалните резултати от конкурса "Мениджър на годината 2022" бяха

Финалните резултати от конкурса "Мениджър на годината 2022" бяха

09.11.2022

Финалните резултати в 15-ото юбилейно издание на конкурса „Мениджър на годината“ бяха представени днес пред четиричленен Обществен съвет. Съставът на комисията всяка година включва уважавани представители на бизнес общността и партньори на конкурса, които са независими от процеса на провеждането му.

 

Членове на Съвета тази година са:

 

Мирослав Вичев, главен изпълнителен директор на БОРИКА АД и Мениджър на годината 2021.

Добри Митев, председател на УС на БСК.

Жаклин Цочева, директор „Корпоративни комуникации, регулаторни въпроси и устойчиво развитие“ в „Кока-Кола ХБК България“.

Кирил Вълчев, генерален директор на БТА.

В присъствието на представители на списание „Мениджър“, организатор на бизнес надпреварата под патронажа на Президента на Република България, Силвия Пенева, управляващ съдружник в консултантска компания "Делойт България" - автор на специално създадената за конкурса методология на оценяване на кандидатите запозна членовете на съвета с етапите на надпреварата, критериите за оценяване във всеки един от тях и представянето на участниците в трите тура тази година.

 

Финалните оценки са базирани на 3 основни показателя, измерващи успеха на компанията и нейния лидер: финансово представяне за предходните три години (с 50% тегло в оценката), добри управленски практики (с 40% тежест) и личностните и лидерски качества на финалистите (10%). За целите на обективността в оценъчния процес участват различни екипи от „Делойт“, които работят независимо един от друг в различните етапи, за да се гарантира обективното и независимо прилагане на методологията, поясни тя.  

42 висши бизнес ръководители подадоха документи за участие в първия етап на юбилейното 15-то издание на конкурса. След селекция в два тура до последния, трети кръг достигнаха 10 от тях, пет от които за втори път са на финалната права на състезанието за висши мениджърски постижения. Това е категорично доказателство за доверието на участниците към обективността на конкурса, коментираха членовете на Обществения съвет.

 

Кой е носител на титлата „Мениджър на годината 2022“ ще стане известно утре, 10 ноември, когато президентът Румен Радев ще отвори плика с името на победителя и ще връчи статуетката на заключителната церемония в Софийската опера и балет. След двегодишна принудителна пауза заради пандемията от Covid-19, най-големият празник на бизнеса в България се завръща в пълния си блясък с тържествената гала-вечер на живо.

 

Преди кулминацията на вечерта, ще бъдат обявени и победителите в новите четири категории, с които конкурсът беше разширен тази година по случай своя 15-годишен юбилей. Документи за участие в тях подадоха 54 компании, а имената на първите носители на наградите в категории „Най-добър нов бизнес“, „Бизнес в първите 20 милиона“, „Бизнес трансформация“ и „Екип на годината“ ще станат ясни утре вечер по време на официалната церемония по награждаването.

 

И тази година списание „Мениджър“ продуцира филм, посветен на финалистите в основната категория и победителите в четирите нови категории, чрез които конкурсът беше надграден в своето петнадесето юбилейно издание. Филмът ще бъде излъчен премиерно на 27 ноември от 16:00 часа по bTV.

 

Генерален спонсор на 15-то издание на конкурса "Мениджър на годината" еА1.  


Състезанието за висши мениджърски постижения се провежда и с подкрепата на:  Fibank,  Johnnie Walker , EOS, British American Tobacco BulgariaVolkswagen БългарияTELUS International,  Метрореклама 

Медийни партньори са:bTV,  БТА, БНРБНТ, dir.bg, Дарик, 24 часа, Bloomberg TV Bulgaria, Dnes.bg, BulFoto 

E-mail:

Парола: